Welkom bij de keuzehulp: Hartklepvervanging

Als een hartklep niet goed werkt zijn er meerdere behandelingen mogelijk. Deze keuzehulp is bedoeld voor mensen bij wie een hartklep moet worden vervangen. 

Er zijn twee soorten hartkleppen. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere soort hartklep. Met de keuzehulp kunt u zich voorbereiden op het gesprek bij de arts. Samen kiest u de soort hartklep die het best bij u past. U kunt de keuzehulp na afloop printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw huisarts, familie en vrienden.

Voor wie is deze keuzehulp bedoeld?

Deze keuzehulp is bedoeld voor mensen bij wie de aorta-klep of de mitralis-klep vervangen moet worden. 


Zó kiest u de behandeling die bij u past:

  1. Begin de keuzehulp
  2. Vul de keuzehulp in
  3. Download uw persoonlijke samenvatting
  4. Bespreek de samenvatting met uw arts

Deze tekst heeft van Stichting Makkelijk Lezen het keurmerk Gewone Taal gekregen. Dit betekent dat de keuzehulp goed leesbaar is voor iedereen.

GTkeurmerk


Deze keuzehulp is geschreven door (alfabetische volgorde):

D. Determann (PATIENT+), G. Hoohenkerk (cardiothoracaal chirurg), I. von Rosenstiel (Expert Integrative Medicine), L. van der Weide (PATIENT+).

Bij de ontwikkeling van deze keuzehulp is gebruikt gemaakt van de input van een eerder gehouden focusgroep met patiënten.

Versie 10-10-18.

Alle auteurs hebben aangegeven geen conflict of interests te hebben met betrekking tot deze keuzehulp. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs en medewerkers van PATIENT+ zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.