PatientPlus
Kwaliteit van zorg:
PatientPlus is opgericht door artsen die geloven in de kracht van samen beslissen. Als team hebben wij een heldere missie: de kwaliteit van zorg verbeteren door samen beslissen in de praktijk te brengen. De keuzehulp geeft zorgverleners de handvatten om gezamenlijke besluitvorming effectief in de praktijk te brengen en de patiënt in het zorgproces te betrekken. Dagelijks zien wij hoe de keuzehulpen met succes worden ontwikkeld en gebruikt. Met de keuzehulp willen wij ‘samen beslissen’ de nieuwe standaard maken. Oprichters Teun Teunis en Michiel Hageman onderzochten aan Harvard Medical School het effect van gezamenlijke besluitvorming. Zij ondervonden in de praktijk dat patiënten veel beter geinformeerd konden worden. Uit de waardevolle inzichten die zij daar opdeden is PatientPlus opgericht. De PatientPlus keuzehulpen zijn inmiddels uitgegroeid tot de meest gebruikte keuzehulpen van Nederland.
Wat doet PatientPlus
PatientPlus ontwikkelt voor de meest voorkomende diagnoses keuzehulpen. Onze keuzehulpen zijn toegankelijk via ons platform www.keuzehulp.info. Voor zorginstellingen personaliseren en integreren wij de keuzehulpen naar wens in het zorgproces. Daarnaast faciliteren wij de implementatie en bieden wij desgewenst begeleiding bij de financiering.
Samen beslissen met de keuzehulp
De keuzehulp ondersteunt artsen om samen met de patiënt een behandeling te kiezen. Door de keuzehulp in te vullen krijgt de patiënt direct inzicht in de voor- en nadelen van iedere behandeling. Samen beslissen arts en patiënt welke behandeling het beste past.
Positief effect in de praktijk
Onderzoek toont aan dat samen beslissen voor patiënten en artsen leidt tot positieve resultaten. Voor de patiënt betekent dit onder andere meer inzicht in de diagnose en mogelijke behandelopties. De arts kan het consult hier effectief op afstemmen.
Hoe wordt een keuzehulp ontwikkeld?
PatientPlus keuzehulpen worden met grote zorg ontwikkeld. De keuzehulpen zijn samengesteld op basis van de Internationale Patiënten Keuzehulp Standaard (IPDAS). Per onderwerp stellen we de behoefte aan informatie en ondersteuning vast met specialisten en patiënten. Voor de inhoud hanteren wij de Nederlandse richtlijnen en de meest recente wetenschappelijke literatuur. PatientPlus keuzehulpen dragen het keurmerk ‘Gewone Taal’ (van Stichting Makkelijk Lezen) en worden altijd in de praktijk getest door specialisten en patiënten.
Keuzehulp gebruiken?
Wil jij de keuzehulp toepassen in jouw praktijk? Wij begeleiden het proces van implementatie tot structurele toepassing en evaluatie. Samen bepalen we het beste moment voor gebruik, trainen het betrokken team en meten naar wens het resultaat. Door structureel betrokken te blijven maken we gezamenlijke besluitvorming onderdeel van jouw dagelijkse praktijk.
Keuzehulp ontwikkelen?
Nieuwe keuzehulp maken? Ben jij een artsassistent, medisch specialist, onderzoeker, paramedicus of patiëntenvereniging en wil jij samen met ons een nieuwe keuzehulp ontwikkelen? Bekijk hoe wij werken en meld je aan.
Contact
Bij vragen of opmerkingen over deze website of dit programma kunt u contact opnemen met:
Stichting PatientPlus
Zeestraat 76, 2518 AD, Den Haag
E. contact@patientplus.info
W. www.patientplus.info
T. 085 0188738