Wat zijn de mogelijkheden om nog kinderen te kunnen krijgen in de toekomst?

U heeft in de tabel kunnen zien wat de gevolgen zijn voor de werking van uw eierstokken. En u heeft kunnen zien hoe hoog uw risico is op een eerdere overgang of om onvruchtbaar te worden.

U heeft de volgende keuze:

  • U kiest voor geen vruchtbaarheids-behandeling. U start de kankerbehandeling en wacht af wat er gebeurt. Het is niet zeker dat u onvruchtbaar wordt en geen kinderen meer kunt krijgen.
  • U kiest voor wel een vruchtbaarheids-behandeling om de kans te vergroten dat u nog kinderen kunt krijgen. U bekijkt samen met uw hematoloog en gynaecoloog of er een geschikt moment is om een vruchtbaarheidsbehandeling te krijgen. Dit kan alleen als u niet te ziek bent en als het veilig voor u is. Het is daarmee niet zeker dat u een kind kunt krijgen in de toekomst. U vergroot alleen uw kans hierop. Dit zijn de behandelingen:
    • Eierstokweefsel invriezen;
    • Eicellen invriezen;
    • Embryo’s invriezen;

Ook heeft u gezien wat de gevolgen zijn voor de werking van de baarmoeder bij de verschillende kankerbehandelingen. Het is belangrijk dat u met uw oncologisch behandelaar bespreekt hoeveel schade er is aan de baarmoeder en wat de gevolgen zijn voor het zelf zwanger kunnen worden.

Let op: niet iedere vruchtbaarheids-behandeling is voor iedereen geschikt. Samen met uw hematoloog en gynaecoloog overlegt u welke behandelingen wel of niet geschikt zijn voor u en waarom. Soms is de behandeling die u wilt niet geschikt voor u.
Voor wie de behandeling wel geschikt is, leest u op de pagina van de behandeling. Klik op de naam van de behandeling hieronder. Of klik de behandeling aan in het menu. Als u op ‘Volgende’ klikt, komt u op de pagina 'Afwachten' terecht.