Kinderwens na de behandeling?

Als u nog één eierstok en een baarmoeder heeft

  • Het is verstandig om vroeg met uw gynaecologisch oncoloog te bespreken of en wanneer het veilig is om zwanger te worden.
  • Na overleg met uw gynaecologisch oncoloog, kunt u zelf proberen om zwanger te worden. Door de operatie kan het zijn dat er verklevingen in de buik zijn. Misschien is het daarom moeilijker om zwanger te worden. Bespreek uw vragen en zorgen.
  • Lukt het niet om zwanger te worden? Uw gynaecologisch oncoloog kan u verwijzen naar een gynaecoloog gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Dan kunt u misschien een vruchtbaarheids-behandeling krijgen.

Als u nog wel een baarmoeder heeft, maar geen eierstokken meer
U kunt geen biologisch eigen kinderen meer krijgen. U bespreekt uw vragen met uw gynaecologisch oncoloog. Uw gynaecologisch oncoloog kan u verwijzen naar een gynaecoloog gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Die kan met u bespreken of eicel-donatie of embryo-donatie mogelijkheden zijn voor u. Hier leest u op de volgende pagina meer over.

Als u geen eierstokken en geen baarmoeder meer heeft
U kunt zelf niet meer zwanger worden. U bespreekt uw vragen met uw gynaecologisch oncoloog. Uw gynaecologisch oncoloog kan u verwijzen naar een gynaecoloog gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Die kan met u bespreken of er nog alternatieve mogelijkheden zijn. Hier leest u op de volgende pagina meer over.