Welkom bij de keuzehulp: Diabetes (suikerziekte)

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?
Voor het toedienen van insuline zijn verschillende mogelijkheden. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van de insuline-pen en insuline-pomp. Met de keuzehulp kunt u zich voorbereiden op uw bezoek aan uw diabetes-verpleegkundige. Samen kiest u wat het best bij u past. U kunt de keuzehulp na afloop printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden.

Voor wie is deze keuzehulp?
Deze keuzehulp is alleen bedoeld voor mensen die al 4 keer per dag insuline spuiten met een insuline-pen. Om voor een pomp in aanmerking te komen moet u ook aan andere eisen voldoen. Uw diabetes-verpleegkundige zal dit met u bespreken.


Zó kiest u de behandeling die bij u past:

  1. Begin de keuzehulp
  2. Vul de keuzehulp in
  3. Download uw persoonlijke samenvatting
  4. Bespreek de samenvatting met uw arts

Deze tekst heeft van Stichting Makkelijk Lezen het keurmerk Gewone Taal gekregen. Dit betekent dat de keuzehulp goed leesbaar is voor iedereen.

GTkeurmerk


Deze keuzehulp is geschreven door (alfabetische volgorde):

D. Determann (PATIENT+), E. Geerdink (internist), P. Wagemans (diabetesverpleegkundige), L. van der Weide (PATIENT+).

Tijdens de ontwikkeling is deze keuzehulp met patiënten uit het ziekenhuis getest.

Versie 14-5-2018

Alle auteurs hebben aangegeven geen conflict of interests te hebben met betrekking tot deze keuzehulp. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs en medewerkers van PATIENT+ zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.