Welkom bij de keuzehulp: Longkanker (NSCLC stadium 1 of 2a) 

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?
Er bestaan verschillende soorten longkanker. Deze keuzehulp is geschreven voor niet-kleincellig longkanker stadium I of stadium IIA. Voor deze soort longkanker zijn verschillende behandelingen mogelijk. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere behandeling. Met de keuzehulp kunt u zich voorbereiden op het gesprek bij de arts. Samen kiest u de behandeling die het best bij u past. U kunt de keuzehulp na afloop printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw huisarts, familie en vrienden.

Wat is stadium I of IIA? 

Een stadium geeft aan hoe uitgebreid de longkanker is. Hoe hoger het stadium, hoe uitgebreider de longkanker. Stadium I of IIA betekent dat de kanker:

  • kleiner is dan 5 centimeter; en
  • alleen in de long zit; en
  • in de lymfeklier bij de tumor kan zitten, maar niet in andere lymfeklieren.

Meer informatie over de verschillende stadia kunt u hier lezen.

Deze tekst heeft van Stichting Makkelijk Lezen het keurmerk Gewone Taal gekregen. Dit betekent dat de keuzehulp goed leesbaar is voor iedereen.

GTkeurmerk


Deze keuzehulp is geschreven door:

D. Determann (PATIENT+), D. Langerhuizen (PATIENT+), T. Teunis (PATIENT+) en H. Zegers (longarts)

Deze keuzehulp is beoordeeld door

Versie 30-10-17

Alle auteurs hebben aangegeven geen conflict of interests te hebben met betrekking tot deze keuzehulp. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs en medewerkers van PATIENT+ zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.