Welkom bij de keuzehulp: Gebroken sleutelbeen (in het midden)

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?

Is uw sleutelbeen in het midden gebroken? Dan is deze keuzehulp voor u bedoeld. Voor een gebroken sleutelbeen zijn verschillende behandelingen mogelijk. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere behandeling. De keuzehulp helpt u na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts. Samen kiest u de behandeling die het beste bij u past.

Het kan zijn dat niet alle behandelingen geschikt zijn voor u, bijvoorbeeld als:

  • het bot een gaatje in de huid heeft geprikt;
  • de botten weinig verschoven zijn. Een behandeling met een mitella is dan vaak beter.

U kunt de keuzehulp na afloop printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop 'Aantekeningen' onderaan de pagina. 

Deze tekst heeft van Stichting Makkelijk Lezen het keurmerk Gewone Taal gekregen. Dit betekent dat de keuzehulp goed leesbaar is voor iedereen.

GTkeurmerk

PatientPlus keuzehulpen worden met grote zorg ontwikkeld. De keuzehulpen zijn samengesteld op basis van de Internationale Kwaliteitsstandaard IPDAS. Bij de ontwikkeling en implementatie van onze keuzehulpen laten we ons leiden door de ‘Leidraad keuzehulp bij richtlijnen’ en de meest recente wetenschappelijke literatuur. In nauwe samenwerking met zorgverleners en patiënten stellen we de inhoud samen. We benaderen de betreffende wetenschappelijke- en patiëntenverenigingen met het verzoek om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de keuzehulp.

Met betrekking tot deze keuzehulp is bij geen van de auteurs sprake van verstrengeling van belangen – ofwel Conflict of Interest. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.

Meer over de ontwikkeling en implementatie van onze keuzehulpen, kunt u hier lezen.

Auteurs:

Prof. Dr. D. Ring (Orthopedisch chirurg) en Dr. T. Teunis (PatientPlus).

Beoordeeld door:

  • Drs. M.P.J. van den Bekerom (Orthopedisch chirurg)
  • Drs. B. Thomeer (Chirurg)

Versie: 07-10-19.

Alle auteurs hebben aangegeven geen conflict of interests te hebben met betrekking tot deze keuzehulp. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs en medewerkers van PatientPlus zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.