Welkom bij de keuzehulp:
Verdoving (zenuwen verdoven of narcose)

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?

Voor verdoving zijn verschillende mogelijkheden. De keuzehulp kan u helpen om na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts. Samen kiest u de verdoving die het beste bij u past.


Wat staat er in de keuzehulp?

Als u op ‘Begin de keuzehulp’ klikt, krijgt u eerst informatie over verdoving. Hierna krijgt u informatie over de verschillende verdovingen. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u links ziet.

Daarna kunt u de verdovingen met elkaar vergelijken, stellen wij u vragen over belangrijke punten en kunt u aangeven wat voor u belangrijk is bij het maken van een keuze. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u boven ziet.

U doorloopt de hele keuzehulp als u op ‘Begin de keuzehulp klikt’ en daarna iedere keer op ‘Volgende’ onderaan een pagina. Als u terug wilt gaan naar de vorige pagina klikt u op ‘Vorige’. U kunt de lettergrootte aanpassen rechtsboven in het scherm. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.

Na het invullen van de keuzehulp krijgt u een samenvatting met daarin:

  1. een overzicht van de verdovingen;
  2. uw antwoorden;
  3. uw aantekeningen.

U kunt de samenvatting aan het eind opslaan, e-mailen of printen. Zo kunt u alles nog eens nalezen. En bespreken met uw familie of vrienden.


Zó kiest u de behandeling die bij u past:

  1. Begin de keuzehulp
  2. Vul de keuzehulp in
  3. Download uw persoonlijke samenvatting
  4. Bespreek de samenvatting met uw arts