Welkom bij de PATIENT+ Keuzehulp

Hoe kan deze keuzehulp u helpen? 
Er zijn verschillende manieren om de vorm van uw borst te herstellen. Met deze keuzehulp kunt u zich voorbereiden op uw bezoek aan de arts. Deze keuzehulp helpt u en uw arts om te kiezen voor de beste behandeling. Door de voorbereiding kunt u gerichte vragen stellen. Zo kunt u bespreken wat de beste manier voor u is.

Het kan zijn dat niet alle mogelijkheden geschikt zijn voor u, bijvoorbeeld als u:
- heel tenger bent, of juist fors;
- hele kleine of hele grote borsten heeft; 
- bestraald bent of gaat worden.

U kunt de keuzehulp na afloop uitprinten. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw huisarts, familie of vrienden.

Deze tekst heeft van Stichting Makkelijk Lezen het keurmerk Gewone Taal gekregen. Dit betekent dat de keuzehulp goed leesbaar is voor iedereen.

GTkeurmerk

De keuzehulp is geschreven door onafhankelijke experts in samenwerking met patiënten. De inhoud is goedgekeurd door de voorzitter van de richtlijnencommisie borstreconstructie van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. De informatie in deze keuzehulp is afkomstig uit de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken.


Deze keuzehulp is geschreven door:

T. Teunis, D. Young Afat en R. van der Hulst.

Beoordeeld door:

De volgende ziekenhuizen hebben meegewerkt:
OLVG

Versie; 01-08-17.

Alle auteurs hebben aangegeven geen conflict of interests te hebben met betrekking tot deze keuzehulp. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs en medewerkers van PATIENT+ zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.

In deze keuzehulp bespreken we alleen borstreconstructie bij vrouwen. De behandeling voor mannen is vaak anders. Wilt u meer informatie over borstreconstructie bij mannen, kijk dan voor betrouwbare informatie op: kanker.nl en de site van Borstkanker Vereniging Nederland.