Welkom bij de keuzehulp:
Wel of niet weghalen van de keel-amandelen bij keel-ontstekingen.

U:

 • heeft vaak veel last van een ontsteking van de keel-amandelen; EN
 • bent 16 jaar of ouder.

U denkt na of u de keel-amandelen wilt laten weghalen of niet.

 

Wat bedoelen we met vaak veel last hebben van een ontsteking van de keel-amandelen?

 • Met veel last bedoelen we: u kan door de ontsteking niet goed uw dagelijkse dingen doen. U kan bijvoorbeeld niet naar uw werk, of u kan niet slapen.
 • Met vaak bedoelen we: 4 of meer per jaar.

U bespreekt met uw arts of u voor een operatie kan kiezen.

Als u weinig last van de ontstoken keel-amandelen heeft, dan zal uw arts u adviseren om af te wachten. Ook als u niet vaak ontstoken keel-amandelen heeft, zal uw arts u adviseren om af te wachten.


Hoe kan deze keuzehulp u helpen?

De keuzehulp helpt u om na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met de arts. Samen kiest wat het beste bij u past.


Hoe gebruikt u deze keuzehulp?

Klik op ‘Begin de keuzehulp’. Dan leest u eerst informatie over ontstekingen van de keel-amandelen. Hierna leest u informatie over de verschillende mogelijkheden. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u links ziet.

Daarna kunt u de behandelingen met elkaar vergelijken. U krijgt vragen over belangrijke punten. U kunt daarbij aanklikken wat voor u belangrijk is. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u boven ziet.

Om de hele keuzehulp te doen, klikt u op ‘Begin de keuzehulp’ en daarna steeds op ‘Volgende’ onderaan een pagina. Als u terug wilt gaan naar de vorige pagina, klikt u op ‘Vorige’.

U kunt de letters groter en kleiner maken rechtsboven in het scherm.
Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.

Na het invullen van de keuzehulp, krijgt u een samenvatting met daarin:

  1. de mogelijkheden
  2. uw antwoorden
  3. uw aantekeningen

  U kunt de samenvatting aan het eind opslaan, e-mailen of printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen. En bespreken met uw familie of vrienden, als u dat wilt.