Welkom bij de keuzehulp: Gebroken sleutelbeen (aan de kant van de schouder)

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?
Is uw sleutelbeen aan de kant van uw schouder gebroken? Dan is deze keuzehulp voor u bedoeld. Voor een gebroken sleutelbeen zijn verschillende behandelingen mogelijk. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere behandeling. De keuzehulp helpt u na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts. Samen kiest u de behandeling die het beste bij u past.

Het kan zijn dat niet alle behandelingen geschikt zijn voor u, bijvoorbeeld als:

  • het bot een gaatje in de huid heeft geprikt, of de bloedvaten of zenuwen zijn beschadigd;
  • de botten weinig verschoven zijn. Een behandeling met een mitella is dan vaak beter.

U kunt de keuzehulp na afloop printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.


Zó kiest u de behandeling die bij u past:

  1. Begin de keuzehulp
  2. Vul de keuzehulp in
  3. Download uw persoonlijke samenvatting
  4. Bespreek de samenvatting met uw arts

PatientPlus ontwikkelt keuzehulpen met veel zorg en aandacht. Tijdens de ontwikkeling en bij het actueel houden van een keuzehulp volgen wij de Internationale Kwaliteitsstandaard IPDAS, de ‘Leidraad keuzehulp bij richtlijnen’ en de meest recente wetenschappelijke literatuur. In nauwe samenwerking met zorgverleners en patiënten stellen we de inhoud samen. We vragen de wetenschappelijke- en patiëntenverenigingen om betrokken te zijn bij de ontwikkeling. Na 2 jaar updaten we de keuzehulp.

Geen van de betrokkenen heeft conflicterende belangen met betrekking tot deze gesprekshulp. ICMJE Conflict of Interest Forms van alle auteurs zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.

Meer over de ontwikkeling en implementatie van onze keuzehulpen, kunt u hier lezen.

Ontwikkeld met:
Dr. D. Determann (PatientPlus) en dr. T. Teunis (PATIENT).

Beoordeeld door:

  • Dr. M.P.J. van den Bekerom (orthopedisch chirurg)
  • Drs. B. Thomeer (chirurg)

Versie: 26-5-2020.

Gefinancierd door: PatientPlus.