Welkom bij de keuzehulp: Gebroken olecranon

De elleboog bestaat uit:

 • het bot van de bovenarm: het opper-arm-been
 • de twee botten in de onderarm. Deze botten heten:
  • spaakbeen
  • ellepijp

Deze botten kunnen breken.

Deze keuzehulp is voor mensen bij wie het bovenste uiteinde van de ellepijp gebroken is. Dit stukje van het bot noemen we het olecranon.

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?
Voor een gebroken elleboog zijn verschillende behandelingen mogelijk. IDe keuzehulp kan u helpen om na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts. Samen kiest u de behandeling die het beste bij u past.

Wat staat er in de keuzehulp?
Als u op ‘Begin de keuzehulp’ klikt, krijgt u eerst informatie over de gebroken olecranon. Hierna krijgt u informatie over de verschillende behandelingen. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u links ziet.

Daarna kunt u de behandelingen met elkaar vergelijken, stellen wij u vragen over belangrijke punten en kunt u aangeven wat voor u belangrijk is bij het maken van een keuze. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u boven ziet.

U doorloopt de hele keuzehulp als u op ‘Begin de keuzehulp klikt’ en daarna iedere keer op ‘Volgende’ onderaan een pagina. Als u terug wilt gaan naar de vorige pagina klikt u op ‘Vorige’. U kunt de lettergrootte aanpassen rechtsboven in het scherm. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.

Na het invullen van de keuzehulp krijgt u een samenvatting met daarin:

 • een overzicht van de behandelingen;
 • uw antwoorden;
 • uw aantekeningen.

U kunt de samenvatting aan het eind opslaan, e-mailen of printen. Zo kunt u alles nog eens nalezen. En bespreken met uw familie of vrienden.


Zó kiest u de behandeling die bij u past:

 1. Begin de keuzehulp
 2. Vul de keuzehulp in
 3. Download uw persoonlijke samenvatting
 4. Bespreek de samenvatting met uw arts