Welkom bij de keuzehulp: versie bij stuitligging

U kunt deze keuzehulp niet gebruiken als1:

  • u te weinig vruchtwater heeft;
  • u zwanger bent van een tweeling of drieling;
  • de moederkoek voor de ingang van baarmoeder-mond ligt;
  • de baarmoeder een afwijkende vorm heeft;
  • het hoofd van de baby verkeerd ligt.

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?
Bij een stuitligging zijn er verschillende mogelijkheden. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere mogelijkheid. De keuzehulp kan u helpen om u na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts of verloskundige. Samen kiest u de behandeling die het beste bij u past.
U kunt de keuzehulp na afloop printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.

Wat staat er in de keuzehulp?
Als u op ‘Begin de keuzehulp’ klikt, krijgt u eerst informatie over een stuitligging. Hierna krijgt u informatie over de verschillende mogelijkheden. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u links ziet.

Daarna kunt u de mogelijkheden met elkaar vergelijken, stellen wij u vragen over belangrijke punten en kunt u aangeven wat voor u belangrijk is bij het maken van een keuze. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u boven ziet.

U doorloopt de hele keuzehulp als u op ‘Begin de keuzehulp klikt’ en daarna iedere keer op ‘Volgende’ onder aan een pagina. Als u terug wilt gaan naar de vorige pagina klikt u op ‘Vorige’. U kunt de lettergrootte aanpassen rechtsboven in het scherm. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.

Na het invullen van de keuzehulp krijgt u een samenvatting met daarin:

  • een overzicht van de mogelijkheden;
  • uw antwoorden;
  • uw aantekeningen.

U kunt de samenvatting na afloop opslaan, mailen of printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden.