Welkom bij de keuzehulp: Verzakking

Uw huisarts of gynaecoloog heeft u verteld dat u een verzakking heeft van 1 of meer organen:

  1. baarmoeder
  2. top van de vagina (als uw baarmoeder al eerder is weggehaald)
  3. blaas
  4. darm

U heeft er last van. U denkt na of u iets wilt doen aan uw verzakking.


Hoe kan deze keuzehulp u helpen?

Voor een verzakking zijn verschillende behandelingen mogelijk. De keuzehulp helpt u om na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts. Samen kiest u wat het beste bij u past.

Deze keuzehulp is voor bij de huisarts en gynaecoloog. Bij de gynaecoloog krijgt u zo nodig ook nog extra informatie, bijvoorbeeld over de operaties. Of u krijgt misschien nog een andere keuzehulp of consultkaart.

Let op: deze keuzehulp is alleen voor vrouwen die niet aan een verzakking geopereerd zijn.


Hoe gebruikt u deze keuzehulp?

Klik op ‘Begin de keuzehulp’. Eerst leest u informatie over een verzakking. Dan over de verschillende mogelijkheden om daar iets aan te doen. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u links ziet.

Daarna kunt u de mogelijkheden met elkaar vergelijken. U krijgt vragen over belangrijke punten. U kunt daarbij aanklikken wat voor u belangrijk is. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u boven ziet.

Om de hele keuzehulp te doen, klikt u op ‘Begin de keuzehulp’ en daarna steeds op ‘Volgende’ onderaan een pagina. Als u terug wilt gaan naar de vorige pagina, klikt u op ‘Vorige’.

U kunt de letters groter en kleiner maken rechtsboven in het scherm.
Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.

Na het invullen van de keuzehulp krijgt u een samenvatting met daarin:

  1. de mogelijkheden
  2. uw antwoorden
  3. uw aantekeningen

U kunt de samenvatting aan het eind opslaan, mailen of printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen. En bespreken met uw familie of vrienden, als u dat wilt.