PDS met vooral diarree

  Psylliumvezels1,2,6 Loperamide1,2,6 Ondansetron5,6 Colestyramine5,6
Andere namen Metamucil, Plantago Ovata, Volcolon. Imodium. Zofran. Questran.
Hoe werkt het? Dit zijn plantaardige vezels. De vezels binden water in uw darmen. Hierdoor wordt de poep vaster. Dit is een diarree-remmer. Het zorgt ervoor dat uw darmen minder hard werken. De poep wordt dan vaster. Dit is een medicijn tegen misselijkheid en heeft verstopping als bijwerking. Daarom kunt u het gebruiken als u last heeft van diarree. Dit is een galzout-binder. Galzouten prikkelen de darmwand. Dit kan diarree geven. Door dit medicijn kunnen galzouten de darmwand niet meer prikkelen. Ook komt er minder water in de darm. Beide effecten zorgen voor minder diarree.
Vorm Poeder. Oplossen in een beetje water, daarna opdrinken. Capsule, drank of smelt-tablet. Tablet, smelt-tablet, drank of zetpil. Poeder. Oplossen in water. Daarna opdrinken. Sommige mensen vinden de smaak niet lekker.
Bijwerkingen
Regelmatig (meer dan 30 van de 100 mensen) Geen. Geen. Geen. Geen.
Soms (10 tot 30 van de 100 mensen) Opgeblazen gevoel. Geen. Hoofdpijn. Geen.
Zelden (1 tot 10 van de 100 mensen) Geen.

Verstopping.

Maagdarmklachten.

Hoofdpijn.

Duizeligheid.

Verstopping.

Opvliegers.

Verstopping.
Vergoeding Alleen als u het langer dan 6 maanden op recept gebruikt. Alleen als u het langer dan 6 maanden op recept gebruikt. Ja. Ja.
Heb ik een recept nodig? Nee. Nee. Worden uw klachten niet minder na 14 dagen? Neem dan contact op met uw arts. Ja. Ja.
Bijzonderheden Geen. Waarschuw uw arts bij erge buikpijn. Geen. De arts schrijft een proefbehandeling voor als hij denkt dat er meer galzouten en vetten in uw poep zitten dan normaal.