Welkom bij de keuzehulp: Galsteenlijden

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?
Voor galstenen zijn verschillende mogelijkheden. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van alle mogelijkheden. De keuzehulp kan u helpen om na te denken wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts. Samen kiest u wat het beste bij u past.

Wat staat er in de keuzehulp?
Als u op ‘Begin de keuzehulp’ klikt, krijgt u eerst informatie over de galblaas en galstenen. Hierna krijgt u informatie over de verschillende mogelijkheden. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u links ziet.

Daarna kunt u de mogelijkheden met elkaar vergelijken, stellen wij u vragen over belangrijke punten en kunt u aangeven wat voor u belangrijk is bij het maken van een keuze. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u boven ziet.

U doorloopt de hele keuzehulp als u op ‘Begin de keuzehulp klikt’ en daarna iedere keer op ‘Volgende’ onder aan een pagina. Als u terug wilt gaan naar de vorige pagina klikt u op ‘Vorige’.

U kunt de lettergrootte aanpassen rechtsboven in het scherm. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.

Na het invullen van de keuzehulp krijgt u een samenvatting met daarin:

  1. een overzicht van de mogelijkheden;
  2. uw antwoorden;
  3. uw aantekeningen.

U kunt de samenvatting na afloop opslaan, e-mailen of printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden.