Welkom bij de PATIENT+ Keuzehulp

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?

Bij een verhoogd risico op eierstok-kanker zijn verschillende keuzes mogelijk. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere keuze. De keuzehulp kunt u gebruiken om het gesprek met uw arts voor te bereiden. Samen kiest u wat het best bij u past. U kunt de keuzehulp na afloop uitprinten. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw huisarts, familie of vrienden.

Voor wie is deze keuzehulp bedoeld? 

Deze keuzehulp is bedoeld voor vrouwen met een verhoogd risico op eierstok-kanker, die erover denken om hun eierstokken weg te laten halen. Het risico op eierstok-kanker wordt daardoor veel kleiner. Als u niet weet of u een verhoogd risico heeft, praat dan met uw arts.


Deze keuzehulp is geschreven door:

R. Vermeulen, M. van Beurden, T. Korse, K. Gaarenstroom, M. Brood-van Zanten, L. van Lonkhuijzen, L.van der Kolk, F. Menko en T. Teunis.

De volgende ziekenhuizen hebben meegewerkt:

  • Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, AMC en LUMC

Versie 14-12-16.

Alle auteurs hebben aangegeven geen conflict of interests te hebben met betrekking tot deze keuzehulp. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs en medewerkers van PATIENT+ zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.