Vergelijk de behandelingen

  Mitella of sling, zonder operatie Operatie
Wat betekent het? U draagt een mitella of sling en krijgt pijnstillers. Soms vermindert speciale tape de pijn. Bij een operatie worden de botten weer aan elkaar gemaakt. U bent in slaap tijdens de operatie.
Hoe lang duurt de behandeling? U draagt de mitella of sling ongeveer 2 weken. Na 8 weken kunt u de arm weer volledig bewegen. Daarna kunt u weer kracht gaan zetten. Na de operatie mag u de arm direct bewegen, maar dit zal in het begin nog pijnlijk zijn. U mag 6 weken lang niet zwaar tillen of veel kracht zetten.
Wat zijn de resultaten? 67 van de 100 mensen kunnen hun arm weer goed bewegen. 98 van de 100 mensen kunnen hun arm weer goed bewegen.
Wat is de kans dat de breuk niet geneest? Bij 33 van de 100 mensen groeit het bot niet aan elkaar. Zij kunnen hun arm dan toch nog redelijk gebruiken. Bij 2 van de 100 mensen groeit het bot niet aan elkaar.
Wat zijn de complicaties? U houdt een bobbel op de plek van de breuk.

22 van de 100 mensen krijgen een complicatie zoals het losraken van de schroeven of het loslaten van het plaatje, een wondontsteking, of een gevoelig litteken.

U heeft een litteken op de plek van de breuk.