Welkom bij de keuzehulp:
Aanvullende behandeling bij borstkanker

Deze keuzehulp is voor vrouwen met: niet-hormoongevoelig en HER2-neu positieve borstkanker.

De borstkanker is tijdens de operatie weggehaald. Sommige vrouwen zijn tijdens of na de operatie bestraald. Deze keuzehulp is voor vrouwen die daarna nog een aanvullende behandeling kunnen krijgen. Een aanvullende behandeling noemen we ook wel een adjuvante behandeling.

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?
Voor borstkanker zijn verschillende aanvullende behandelingen mogelijk. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere behandeling. De keuzehulp kan u helpen om na te denken over wat belangrijk voor u is. U hoeft nu nog geen keuze te maken. Maar u kunt zich zo voorbereiden op het gesprek met uw arts of verpleegkundig specialist. Samen kiest u de behandeling die het beste bij u past.

Bron: de Nederlandse Federatie Kankerpatiënten organisaties (NFK).

 

Wat staat er in de keuzehulp?
Als u op ‘Volgende’ klikt, krijgt u eerst:

  • algemene informatie over borstkanker
  • informatie over leven met borstkanker

Hierna krijgt u informatie over de verschillende behandelingen die er zijn. Daarna kunt u de verschillende behandelingen met elkaar vergelijken. En u kunt aangeven wat voor u belangrijk is bij het maken van een keuze of wat uw zorgen zijn.

U kunt de keuzehulp na afloop printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.