Welkom bij de keuzehulp: Baring na keizersnede

Deze keuzehulp is voor vrouwen die een keizersnede hebben gehad en nu weer in verwachting zijn. Heeft uw gynaecoloog gezegd dat u niet vaginaal kunt bevallen? Dan is deze keuzehulp niet voor u bedoeld.

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?

Vrouwen die een keizersnede hebben gehad en nu weer in verwachting zijn kunnen kiezen voor een gewone bevalling of een keizersnede. De keuzehulp kan u helpen om na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts of verloskundige. Samen kiest u de bevalling die het beste bij u past. 

Wat staat er in de keuzehulp?

Als u op ‘Begin de keuzehulp’ klikt, krijgt u eerst informatie over de verschillende mogelijkheden. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u links ziet.

Daarna kunt u de mogelijkheden met elkaar vergelijken, stellen wij u vragen over belangrijke punten en kunt u aangeven wat voor u belangrijk is bij het maken van een keuze. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u boven ziet.

U doorloopt de hele keuzehulp als u op ‘Begin de keuzehulp klikt’ en daarna iedere keer op ‘Volgende’ onderaan een pagina. Als u terug wilt gaan naar de vorige pagina klikt u op ‘Vorige’. U kunt de lettergrootte aanpassen rechtsboven in het scherm. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.

Na het invullen van de keuzehulp krijgt u een samenvatting met daarin:

  • een overzicht van de mogelijkheden;
  • uw antwoorden;
  • uw aantekeningen.

U kunt de samenvatting na afloop opslaan, mailen of printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden.