Welkom bij de PATIENT+ Keuzehulp

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?

Als uw baby met de billen of benen naar beneden ligt, zijn er twee manieren om te bevallen; via de vagina of met een geplande keizersnede. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van deze bevallingen. Soms wordt geprobeerd de baby te draaien. Deze mogelijkheid wordt uitgelegd in een andere keuzehulp.

De keuzehulp kunt u gebruiken om het gesprek met uw arts of verloskundige voor te bereiden. Samen kiest u de bevalling die het best bij u past.

U kunt de keuzehulp na afloop uitprinten. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw huisarts, familie of vrienden.

Deze keuzehulp is niet voor u bedoeld wanneer een vaginale stuitbevalling niet mogelijk is. Bijvoorbeeld als beide voeten onder de stuit liggen, de moederkoek voor de baarmoedermond ligt, of bij langdurig gebroken vliezen.

Deze tekst heeft van Stichting Makkelijk Lezen het keurmerk Gewone Taal gekregen. Dit betekent dat de keuzehulp goed leesbaar is voor iedereen.

GTkeurmerk


Deze keuzehulp is geschreven door:

R. Vermeulen, M. Benschop, M. de Hundt, T. Teunis en H. Wildschut

De volgende ziekenhuizen hebben meegewerkt:

  • OLVG
  • Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Versie; 21-11-16. Let op: deze keuzehulp is meer dan 2 jaar oud en wordt binnenkort geüpdatet.

Alle auteurs hebben aangegeven geen conflict of interest te hebben met betrekking tot deze keuzehulp. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs en medewerkers van PATIENT+ zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.