Welkom bij de keuzehulp: Ziekte van Dupuytren

Hoe kan deze keuzehulp u helpen?
Voor de ziekte van Dupuytren zijn verschillende mogelijkheden. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere mogelijkheid. De keuzehulp kan u helpen om na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts. Samen kiest u de mogelijkheid die het beste bij u past.

Eén van de behandelingen in de keuzehulp is de naald-behandeling. Deze behandeling is niet voor iedereen geschikt. Heeft u met uw arts besproken of deze behandeling bij u kan?

Wat staat er in de keuzehulp?
Als u op ‘Begin de keuzehulp’ klikt, krijgt u eerst informatie over de ziekte van Dupuytren. Hierna krijgt u informatie over de verschillende mogelijkheden. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u links ziet.

Daarna kunt u de mogelijkheden met elkaar vergelijken, stellen wij u vragen over belangrijke punten en kunt u aangeven wat voor u belangrijk is bij het maken van een keuze. Deze pagina’s kunt u ook aanklikken in het menu dat u boven ziet.

U doorloopt de hele keuzehulp als u op ‘Begin de keuzehulp klikt’ en daarna iedere keer op ‘Volgende’ onderaan een pagina. Als u terug wilt gaan naar de vorige pagina klikt u op ‘Vorige’. U kunt de lettergrootte aanpassen rechtsboven in het scherm. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.

Na het invullen van de keuzehulp krijgt u een samenvatting met daarin:

  • een overzicht van de mogelijkheden;
  • uw antwoorden;
  • uw aantekeningen.

U kunt de samenvatting na afloop opslaan, mailen of printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden.


Zó kiest u de behandeling die bij u past:

  1. Begin de keuzehulp
  2. Vul de keuzehulp in
  3. Download uw persoonlijke samenvatting
  4. Bespreek de samenvatting met uw arts