Welkom bij de keuzehulp: Liesbreuk bij de huisarts

Voor een liesbreuk zijn verschillende behandelingen mogelijk. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere behandeling. De keuzehulp helpt u na te denken over wat belangrijk voor u is. Zo kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw arts. Samen kiest u de behandeling die het beste bij u past.

U kunt de keuzehulp na afloop printen. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw familie of vrienden. Wilt u aantekeningen maken? Klik dan op de blauwe knop ‘Aantekeningen’ onderaan een pagina.


Zó kiest u de behandeling die bij u past:

  1. Begin de keuzehulp
  2. Vul de keuzehulp in
  3. Download uw persoonlijke samenvatting
  4. Bespreek de samenvatting met uw arts

Deze tekst heeft van Stichting Makkelijk Lezen het keurmerk Gewone Taal gekregen. Dit betekent dat de keuzehulp goed leesbaar is voor iedereen.

GTkeurmerk

Versie:13-09-19

PatientPlus keuzehulpen worden met grote zorg ontwikkeld. De keuzehulpen zijn samengesteld op basis van de Internationale Kwaliteitsstandaard IPDAS. Bij de ontwikkeling en implementatie van onze keuzehulpen laten we ons leiden door de ‘Leidraad keuzehulp bij richtlijnen’ en de meest recente wetenschappelijke literatuur. In nauwe samenwerking met zorgverleners en patiënten stellen we de inhoud samen. We benaderen de betreffende wetenschappelijke- en patiëntenverenigingen met het verzoek om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de keuzehulp.

Met betrekking tot deze keuzehulp is bij geen van de auteurs sprake van verstrengeling van belangen – ofwel Conflict of Interest. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.

Meer over de ontwikkeling en implementatie van onze keuzehulpen, kunt u hier lezen.

Deze keuzehulp is een aangepaste versie van de keuzehulp liesbreuk in het ziekenhuis. De keuzehulp is geschikt gemaakt voor toepassing bij de huisarts door:

Drs. M. Arts (huisarts), dr. D. Determann (PatientPlus), dr. C. Hoynck van Papendrecht (chirurg), drs. P.L. Koenders (huisarts), J.S. van der kraan, MSc (adviseur patiëntenbelang Patiëntenfederatie Nederland), dr. P.H.W. Lubbert (chirurg) en drs. P.J. van Tiel (huisarts).

Deze versie van de keuzehulp wordt gesteund door:

Versie: 13-09-2019