Welkom bij de keuzehulp: Immuun trombopenie

Voor immuun trombopenie (ITP) zijn verschillende behandelingen mogelijk. In deze keuzehulp krijgt u informatie over de voordelen en nadelen van iedere behandeling. Met de keuzehulp kunt u zich voorbereiden op het gesprek bij de arts. Samen kiest u de behandeling die het best bij u past. U kunt de keuzehulp na het invullen uitprinten. Zo kunt u alles nog eens rustig nalezen en bespreken met uw huisarts, familie en vrienden.

Deze keuzehulp is voor mensen die 18 jaar of ouder zijn en bij wie de ziekte terugkomt na de eerste behandeling met ontstekingsremmers (corticosteroïden). 


Zó kiest u de behandeling die bij u past:

  1. Begin de keuzehulp
  2. Vul de keuzehulp in
  3. Download uw persoonlijke samenvatting
  4. Bespreek de samenvatting met uw arts

Deze tekst heeft van Stichting Makkelijk Lezen het keurmerk Gewone Taal gekregen. Dit betekent dat de keuzehulp goed leesbaar is voor iedereen.

GTkeurmerk


Deze keuzehulp is geschreven door (alfabetische volgorde):

S. Amini (arts-onderzoeker ITP), D. Determann (PATIENT+), A. Rakic (PATIENT+), M. Schipperus (hematoloog), R. Schouten (ITP-verpleegkundige), I. von Rosenstiel (integrative medicine expert).

De volgende patiëntenvereniging heeft meegewerkt:

Versie 1;

Alle auteurs hebben aangegeven geen conflict of interests te hebben met betrekking tot deze keuzehulp. De volledige ICMJE Conflict of Interest Forms van auteurs en medewerkers van PATIENT+ zijn opgeslagen en beschikbaar op aanvraag.